WWW.PLOOIFIETS.TOPLINK.BE


 H O M E
 ADVERTEREN
 NIEUWS
 VOUWFIETS TIPS
 ZONDER KETTING
 E-VOUWFIETS
 TOPMERKEN
 TEST
 VIDEOS
 BUS / TREIN ...
VOUWFIETS TE KOOP
plooifietsen kopen
vouwfiets brompton elektrische vouwfiets electrische plooifiets vouwfiets brompton mountainbike te koop birdy vouwfiets vouwfiets te koop vouwfiets kopen

VOUWFIETS KOPEN
www.tweedehands.net

De Brompton is de populairste vouwfiets op de markt. De Mercedes van de vouwfietsen wordt hij genoemd. Andrew Ritichie ontmoette een vriend van zijn vader die financiŽle steun voor zijn Bickerton-vouwfiets probeerde te versieren. Het bracht Ritchie op een idee: hij zou een verbeterde versie van de vouwfiets ontwerpen. De Brompton vouwfiets wordt geboren Hij huurde een appartement in South Kensington om zijn werkzaamheden op te starten, dicht bij het Brompton Oratory, een katholieke kerk.

Dankzij de onverwachte financiŽle inbreng van Julien Vereker kon Ritchie in Betford bedrijfsruimte huren voor een verhoogde productie van zijn vouwfietsen. Met 110 werknemers is Brompton een middelgroot bedrijf geworden dat van een bescheiden productie in 1995 (3000 exemplaren) tot 30000 fietsen per jaar is geŽvolueerd. Niettegenstaande een Brompton vouwfiets niet goedkoop is, wordt hij gegeerd omwille van het maatwerk, het compacte, de degelijkheid en de slimme vouwtechniek. Een Brompton vouwfiets weegt gemiddeld rond de 11,4 kilo.

Dat er minder comfortabel en enkel voor korte afstanden kan worden gereden met een Brompton vouwfiets blijkt helemaal niet te kloppen. Vele Bromptonfans maken soms tochten van 100 kilometer en sinds een Nederlandse verdeler in Barcelona een kampioenschap voor Brompton vouwfietsen organiseerde, is het een jaarlijkse gewoonte geworden. Na Spanje kwamen Groot-BrittanniŽ en de Verenigde Staten aan de beurt.

Dat de Brompton vouwfiets van Ritchie niet onopgemerkt voorbijging blijkt uit de prijzen die Brompton al heeft gekregen:

  © Digitown Webdesign  -  info@digitown.be
LINKPARTNERS

U wenst linkpartner te worden. Plaats onze link op uw website en wij linken terug.

www.plooifiets.toplink.be

Overzicht Linkpartners ...